Skok na glavno vsebino

O strani

O strani

O strani


Knjižnice.si je portal slovenskih splošnih knjižnic. Na enem mestu združuje vse pomembne informacije o dejavnosti slovenskih splošnih knjižnic. Njegov namen je približati knjižnične storitve vsakomur, promovirati dejavnosti splošnih knjižnic in nuditi informacije o delovanju slovenskega splošnega knjižničarstva najširši domači in tuji javnosti. S strokovnimi informacijami podpira profesionalno delovanje in razvoj slovenskega knjižničarstva ter krepi pojavnost splošnih knjižnic v virtualnem okolju.

Zamisel o portalu je nastala v okviru delovanja tima osrednjih območnih knjižnic. Portal so leta 2019 ob finančni podpori Ministrstva za kulturo in v okviru Združenja splošnih knjižnic oblikovali zaposleni osrednjih območnih knjižnic iz Maribora, Celja, Kopra in Ljubljane.

Za vsebino in razvoj portala skrbi uredniški odbor z desetimi uredniki iz osrednjih območnih knjižnic in glavnim uredništvom v Mariborski knjižnici. Vsebine za portal prispevajo vse slovenske splošne knjižnice.

Naslov uredništva:

kontaktna oseba: Anka Rogina
e-mail: anka.rogina@mb.sik.si
tel.: +386 2 23 52 139
naslov: Mariborska knjižnica, Rotovški trg 2, 2000 Maribor

 

Uporaba piškotkov

Portal za polno delovanje uporablja piškotke. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto izboljšujemo.

Piškotki
so majhne datoteke, ki jih naše spletno mesto pošlje v vaš računalnik in se shranijo v njem. Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta brskalnik prebere piškotek in posreduje informacije spletnemu mestu. Če bi radi izvedeli še več o sami tehnologiji piškotkov, obiščite ustrezno spletno mesto, na primer http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie, ali www.aboutcookies.org.

Namen in vrste piškotkov
Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko ponudimo prijetnejšo uporabniško izkušnjo pri obisku spletnega mesta in za lastno analizo.

Naša spletna stran uporablja naslednje piškotke: več v seznamu…