Skok na glavno vsebino

Spletna učilnica

Spletna učilnica

Knjižničarji > Izobraževanje > Spletna učilnica


Spletne učilnice kot integracija tehnologij v skupek orodij, ki so razumljiva tako učencem kot učiteljem in jim tako olajšajo prenos znanja so prisotne tudi na področju strokovnega usposabljanja knjižničnih delavcev. Temeljijo na sistemu za urejanje vsebine in učnih dejavnosti kot so ankete, forumi, klepetalnice itd. Večinoma so pripravljene in dostopne preko brezplačnih, vsem dosegljivih programskih rešitev, kot je na primer Moodle.

Spletno učenje za COBISS+

Brezplačno spletno učenje za COBISS+ je na voljo vsem uporabnikom 24 ur na dan, vsak dan v tednu prek spletne povezave Spletno učenje COBISS+. Za uporabo nista potrebni registracija in prijava na portalu Izobraževanje. Če želite svoje znanje preizkusiti z reševanjem kvizov, pa se morate prijaviti v okolju Moodle. Vsebina spletnega učenja COBISS+ se sproti dopolnjuje.

E-učilnica Mestne knjižnice Ljubljana

Spletna učilnica MKL je namenjena pridobivanju novih znanj ter osveževanju že usvojenih spretnosti. Posamezne vsebine so razdeljene na sklope in so pripravljena kot samostojna izobraževanja ali dopolnilna oblika izobraževanj v okviru Učnega centra MKL.

Arnes Učilnice

Arnes Učilnice omogočajo prijavo izključno prek AAI-računa vključene organizacije (več o postopku pridružitve si lahko preberete na strani Arnes AAI) ali anonimnega dostopa za gosta. AAI-račun vam namreč pomaga pri delitvi organizacij znotraj enega Moodla. Arnes Učilnice nudijo možnost za brezplačno pripravo posameznih spletnih učilnic ali izobraževanj.