Skok na glavno vsebino

Literarni dogodki

Literarni dogodki

Uporabniki > Storitve > Bralna kultura in bralna pismenost > Literarni dogodki


V splošnih knjižnicah organiziramo številne kulturne prireditve za vse starosti in vse okuse. Preverite ponudbo vaše knjižnice. Na literarnih srečanjih boste pobliže spoznali zanimive avtorje in  kvalitetna literarna dela.

Nacionalni, regionalni in nagrajeni projekti:

POPSlastice

Knjižne POPslastice je izvirni projekt Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, ki se uspešno širi v druge knjižnice. POPslastice približujejo mladostnikom kvalitetne in izvirne knjižne vsebine s pomočjo gostov in vrhunskih strokovnjakov s področja branja in pisanja, igre in televizije, glasbe, slikarstva ali fotografije ter jim ponuditi možnost branja, razpravljanja, srečanja in druženja z vrstniki podobnih interesov, z njihovimi vzorniki in znanimi osebami.

Namen projekta je na zabaven, aktualen in kvaliteten način promovirati in širiti bralno kulturo, skozi knjigo širše kulturno povezovati in izobraževati ter zagotoviti višjo bralno sposobnost mladih.

Literarno glasbeni večeri Barve glasbe in besede

S projektom Barve glasbe in besede v Mestni knjižnici Grosuplje združujejo literaturo in klasično glasbo ter njuni sporočili, ki sta dar kulture in gibalo napredka. Pri oblikovanju in izvedbi že večletnega programa sodelujejo zaposleni, uporabniki knjižnice in prebivalci iz lokalnega okolja. Z odlično obiskanimi prireditvami uspešno dvigujejo zanimanje tako za knjižnično gradivo, vsebinsko povezano s temo večera, kot tudi za koncerte klasične glasbe v Slovenski filharmoniji.