Skok na glavno vsebino

Prispevek

Prispevek

Aktualno > Spletna predstavitev Encyclopedie Britannice za zahtevnejše uporabnike splošnih knjižnic


Spletna predstavitev Encyclopedie Britannice za zahtevnejše uporabnike splošnih knjižnic

Konzorcij COSEC v sodelovanju z Britannico in splošnimi knjižnicami (Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper) predstavlja spletno predstavitev elektronskega enciklopedičnega vira Encyclopedia Britannica Online (Public Library Edition)

Na spletnem dogodku bo Emma Stout, predstavnica Britannice, predstavila glavne značilnosti Britannice ter tudi določene funkcionalnosti in možnosti, na katere uporabniki pogosto niso pozorni. Britannica namreč ni klasična enciklopedija oz. preslikava tiskane različice v elektronsko, kjer najdemo samo enciklopedične članke. Predstavitev se bo osredotočila predvsem na to, da Britannica omogoča tudi dostop do več tisoč knjig in revij iz različnih področij. Besedila Britannice lahko uporabniki pregledujejo glede na njihovo raven znanja angleščine, predstavitev pa se bo osredotočala na zahtevnejšo raven (raven za odrasle). Na koncu predstavitve bo mogoče zastaviti tudi vprašanja.

Spletna predstavitev bo potekala v sredo 17. maja 2023 ob 12. uri in se bo snemala. Predstavitev bo v angleškem jeziku in je primerna predvsem za knjižničarje in zahtevnejše (odrasle) uporabnike splošnih knjižnic z dostopom do Britannice (Goriško, Obalno-kraško, Dolenjsko, Štajersko, Osrednjeslovensko, Gorenjsko, Pomursko območje).

 

Registracija na dogodek ni potrebna; potreben je le klik na povezavo: https://meet.google.com/dui-yuyi-qib?hs=122&authuser=0.