Skok na glavno vsebino

Prispevek

Prispevek

Aktualno > Kulturni bazar 2023


Kulturni bazar 2023

V petek, 31. marca 2023, med 8. in 19. uro bo v Cankarjevem domu v Ljubljani potekal jubilejni, petnajsti Kulturni bazar. 

Pripravljajo ga Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje ter Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za naravne vire in prostor, Andragoškim centrom Slovenije ter CMEPIUS-om pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Izvršni producent prireditve je Cankarjev dom v Ljubljani. Medijski partner dogodka je 3. program Radia Slovenija.

Program največjega strokovnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni bazar 2023 vključuje skoraj petdeset dogodkov: predstave, filmske projekcije, predstavitve, predavanja, okrogle mize, delavnice in vodenja po razstavi, ki so namenjeni strokovnim delavkam in delavcem ter študentkam in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora …).

Osrednja tema bo Ustvarjalnost za trajnostni razvoj. Skozi program se bodo spraševali, kaj je trajnostni razvoj, kako ga razumeti v polju kulture in umetnosti, kakšno mesto imata kultura in umetnost pri ustvarjanju trajnostne prihodnosti, kaj je in bo v prihodnje sploh vredno vedeti in znati ter kaj in kako poučevati za prihodnost?

Udeležba je brezplačna, treba pa se je prijaviti. Zaradi učinkovitejše organizacije, pa tudi zaradi omejitev udeležbe na posameznih dogodkih, prijavo posredujte čim prej, najpozneje do 24. marca 2023. Izpolnjena in poslana e-prijava je vaša vstopnica na izbrane dogodke, hkrati pa vam omogoča pridobitev potrdila o udeležbi na strokovnem usposabljanju.

Na spletni strani Kulturnega bazarja najdete VABILO, PRIJAVNICO in PROGRAM.

Vabljeni!