Skok na glavno vsebino

Prispevek

Prispevek

Aktualno > Posavska potujoča knjižnica


Posavska potujoča knjižnica

Z velikim veseljem sporočamo, da bo 5. oktobra na pot prvič odpeljala Posavska potujoča knjižnica, s katero bo občanom Posavja zagotovljena kakovostna in stalna dostopnost do knjižničnega gradiva in knjižničnih storitev na oddaljenih območjih z manjšim številom prebivalcev.

V projektu sodelujejo Valvasorjeva knjižnica Krško, Knjižnica Brežice, Knjižnica Sevnica in Knjižnica Laško z enoto Radeče. Pri nakupu bibliobusa za Posavje so se na področju knjižničarstva v Sloveniji prvič v tako velikem obsegu povezale občine in posavske knjižnice in s tem omogočile enake možnosti za dostop do knjižničnega gradiva, informacij in storitev vsem prebivalcem območja. Projekt nakupa vozila so finančno in vsebinsko podprli Ministrstvo za kulturo, Občina Krško, Občina Kostanjevica na Krki, Občina Brežice, Občina Sevnica in Občina Radeče.

Uradno odprtje in uradni začetek voženj posavskega bibliobusa, ki so ga poimenovali Bralko, bodo zabeležili v evropskem tednu mobilnosti, in sicer se bo predstavil v vseh petih občinah, zaključno odprtje pa bo potekalo v Krškem:

  • Radeče, 21. 9. 2020, ob 10.00, na parkirišču nasproti občinske stavbe
  • Sevnica, 21. 9. 2020, ob 12.00, pred Osnovno šolo v Boštanju
  • Brežice, 22. 9. 2020, ob 10.00, pred Knjižnico Brežice
  • Kostanjevica na Krki, 22. 9. 2020, ob 12.00, pred Lamutovim salonom
  • Krško, 22. 9. 2020, ob 16.00 pred parkom pri Valvasorjevi knjižnici na Cesti krških žrtev