Skok na glavno vsebino

Prispevek

Prispevek

Aktualno > 3. festival KAMRA


3. festival KAMRA

3. festival KAMRA bo v četrtek, 28. novembra 2019, ob 10. uri v Levstikovi dvorani Osrednje knjižnice Celje na Muzejskem trgu 1a v Celju.

 

Na festivalu bomo pregledali opravljeno delo in prikazali primere dobre prakse na področju digitalizirane kulturne dediščine.

 

Slovenska turistična organizacija bo predstavila pomen povezovanja kulture, turizma in tehnoloških rešitev, ki je eden izmed ključnih izzivov v Družbi 5.0. Prizadeva si, da izjemno bogato slovensko kulturno dediščino na stičišču Alp, Mediterana, Krasa in Panonske nižine približa tudi tujim gostom. Slovenska turistična organizacija se zaveda, da so ravno kulturni gosti tisti, ki so bolj odgovorni do okolja in dediščine, kar predstavlja eno temeljnih usmeritev slovenskega turizma. Kot primer tega izziva bo Thermana Laško pričarala VR doživetje “Spremeni tok zgodovine”.

 

V zadnjem delu programa bomo spoznali Momus, spletni vodič, ki popelje po poteh snovne glasbene dediščine Slovenije in izbrane primere zbiranja starih fotografij na družbenem omrežju Facebook ter možnosti povezovanja s portalom Kamra.

 

Udeležba na festivalu je brezplačna. Prijave sprejemamo do 20. novembra 2019 na spletnem naslovu:

https://www.knjiznica-celje.si/prijava-na-dogodek