Skok na glavno vsebino

Strokovni dogodek

Usposabljanje za uporabo CMS orodja WordPress (Arnes Splet)

Usposabljanje za uporabo CMS orodja WordPress (Arnes Splet)


12 maj

Usposabljanje za uporabo CMS orodja WordPress (Arnes Splet)

Vsebina: Arnesova storitev splet.arnes.si nam omogoča hitro in enostavno izdelavo spletnih predstavitev ali spletišča na Arnesovem strežniku. Za prijavo in uporabo potrebujete AAI račun. Spoznali bomo omenjeno storitev, kako se lahko prijavimo, ustvarimo novo spletno mesto in uporabljamo uporabniški vmesnik. Izdelali bomo spletno predstavitev, ki jo boste lahko kasneje nadgradili in uporabili pri svojem delu. Ogledali si bomo naprednejše prilagoditve spletnega mesta z dodatnimi gradniki, meniji in vtičniki. Spletnim predstavitvam bomo spremenili grafično podobo, pri čemer bomo prilagodili glavo in ozadje spletne predstavitve, poudarek bo na temi Divi. Spoznali bomo še nekaj primerov uporabe v praksi. Znanja, pridobljena na izobraževanju, boste udeleženci lahko uporabili za izdelavo in moderiranje spletnih strani vaše knjižnice. Znanja z računalniškega področja lahko nadgradite tudi preko SIO izobraževanj (http://izobrazevanje.sio.si/).

Udeleženci: koordinatorji OOK, knjižničarji iz slovenskih splošnih knjižnic

Izvaja: Simon Gerdina, računalnikar in organizator informacijskih dejavnosti na OŠ Ivana Cankarja Vrhnika, sodeluje z Arnesom pri pripravi in izvedbi izobraževanj Uporaba splet.arnes.si in MOOC – Spletna predstavitev VIZ

Trajanje: 1 dan, 5 ur

Kotizacija: brezplačno

Prijavnica

Datum in lokacija:

  1. maj od 12.30 do 17.30, virtualna izvedba

 

Izobraževanje  je prvenstveno namenjeno koordinatorjem izvajanja posebnih nalog osrednje območne knjižnice iz slovenskih OOK. V kolikor ostanejo prosta mesta, se jih lahko udeležijo tudi zaposleni iz drugih knjižnic. Stroške udeležbe krije Ministrstvo za kulturo iz sredstev, namenjenih za izvajanje posebnih nalog OOK.