Skok na glavno vsebino

Strokovni dogodek

Od koncepta do obiskovalca, nadaljevalna delavnica o pripravi razstave

Od koncepta do obiskovalca, nadaljevalna delavnica o pripravi razstave


02 nov

Od koncepta do obiskovalca, nadaljevalna delavnica o pripravi razstave

Vsebina: Na nadaljevalni delavnici se bomo zares podali v praktično smer in poskušali v teoriji predstavljene prijeme prve delavnice prenesti v resničnost. Skušali bomo odgovoriti na vprašanja in izzive, s katerimi se soočamo, ko želimo svoje ideje, vsebino in koncept implementirati na obiskovalcu čim dostopnejši način. Iskali bomo tehnične rešitve postavitve, osvetlitve, uporabe AV-opreme, okvirjev, vitrin, se odločali za najprimernejše načine predstavitve raznolikega gradiva, optimizirali stroške in usklajevali vidike estetike, vsebine in dostopnosti pri oblikovanju končne podobe razstave. Udeležence delavnice vabimo, da s seboj prinesejo čim konkretnejše primere in izzive, s katerimi se srečujejo, in izkoristijo priložnost, da skozi diskusijo in uporabne preizkušene metode poiščemo rešitve za uspešno pripravo razstav v prihodnosti.

Udeleženci: koordinatorji OOK, zaposleni v knjižnicah, ki pripravljajo različne razstave (prednost imajo tisti, ki so se udeležili začetne delavnice o pripravi razstave)

Izvaja: Marija Skočir, kustosinja, vodja Galerije Jakopič in Galerije Vžigalica, Muzej in galerije mesta Ljubljane, https://mgml.si/

Trajanje: 1 dan, 6 ur

Kotizacija: brezplačno

Prijavnica

Datum in lokacija:

2. november od 10.00 do 16.00, Knjižnica Bežigrad, dvorana, klet

Uvodna delavnica Kako pripravim prireditev oziroma dogodek bo organizirana:

22. april od 9.00 do 16.00, Trubarjeva hiša literature ALI virtualna izvedba

 

Izobraževanje  je prvenstveno namenjeno koordinatorjem izvajanja posebnih nalog osrednje območne knjižnice iz slovenskih OOK. V kolikor ostanejo prosta mesta, se jih lahko udeležijo tudi zaposleni iz drugih knjižnic. Stroške udeležbe krije Ministrstvo za kulturo iz sredstev, namenjenih za izvajanje posebnih nalog OOK.