Skok na glavno vsebino

Strokovni dogodek

Dan odprtega znanja

Dan odprtega znanja


20 jan

Dan odprtega znanja

Letošnji Dan odprtega znanja bo potekal predvsem v znamenju nove Direktive o avtorski in sorodnih pravicah na enotnem digitalnem trgu in bo razdeljen na dva dela:

Izjeme in omejitve avtorske pravice iz nove direktive, ki se nanašajo na izobraževanje, knjižnice in podatkovno analitiko.

V prvem delu dogodka, ki ga bo moderirala dr. Maja Bogataj Jančič, LL.M., LL.M., bodo spregovorili doc. dr. Katarina Krapež, Univerza na primorskemmag. Miro Pušnik, predsednik Nacionalnega sveta za knjižnično dejavnost, CTK in Marko Grobelnik, Institut Jožef Stefan, IRCAI.

17. člen nove direktive – varovalka ali cenzura?

V drugem delu, ki ga bo moderiral Filip Dobranić, Danes je nov dan, bo spregovorila gostja Julia Reda, nekdanja nemška evroposlanka in vodja projekta Control ©, sodelovali pa bodo tudi Klemen Dvornik, predsednik Zveze evropskih režiserjev (FERA) in predsednik Zveze društev slovenskih filmskih ustvarjalcev (ZDSFU), Saša Krajnc, Register.si, doktorska kandidatka na Pravni fakulteti, Univerza na Dunaju, specialistka za avtorsko pravo, Domen Savič, digitalni aktivist in predstavnik avtorjev.

Celoten program dogodka je na voljo tukaj.

Dogodek bo potekal v sredo, 20.1.2021 od 16:00 do 18:30 v živo preko Facebook Live, do dogodka lahko dostopate tukaj. Vljudno vabljeni!