Skok na glavno vsebino

Prispevek

Prispevek

Aktualno > ZGODBE MOJEGA KRAJA: Prva ljubezen


ZGODBE MOJEGA KRAJA: Prva ljubezen

Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s knjižnicami Osrednjeslovenske regije razpisuje natečaj za najboljšo zgodbo z naslovom Zgodbe mojega kraja: Prva ljubezen, ki  poteka od 1. junija do 31. oktobra 2024.

Vsi, ki so dopolnili 60 let in radi pišejo, so vabljeni, da do 31. oktobra 2024 pošljejo kratko, resnično zgodbo povezano s spomini na prvo ljubezen, pa naj bo to mladostna simpatija, štirinožni prijatelj ali prostočasna aktivnost. Zaželeno je, da k zgodbi priložijo tudi kakšno fotografijo, povezano z zgodbo, ni pa to pogoj za sodelovanje.

Pisci lahko sodelujejo le z eno zgodbo, ki naj bo napisana v slovenskem jeziku. Besedilo naj obsega najmanj eno in največ pet strani v pisavi Times New Roman velikosti 12. Razmik med vrsticami naj bo 1,5. Oddajo jo lahko tipkano ali v elektronski obliki na naslov Mestna knjižnica Ljubljana, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana, s pripisom »za natečaj Zgodbe mojega kraja« ali po elektronski pošti na mojkraj@mklj.si, ter hkrati posredujejo ime in priimek avtorja zgodbe, leto rojstva, stalni naslov, morebitni e-naslov in telefonsko številko.

Prispevke bo v novembru 2024 ocenila žirija in izbrala deset najboljših, ki bodo nagrajeni in objavljeni na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana (www.mklj.si) in na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra (www.kamra.si).

Dodatne informacije najdete na https://www.mklj.si/zgodbe-mojega-kraja/ , lahko pa pokličete na 01 308 56 15 ali pišete na e-naslov mojkraj@mklj.si.