Skok na glavno vsebino

Prispevek

Prispevek

Aktualno > Praznik zlatih hrušk


Praznik zlatih hrušk

Mestna knjižnica Ljubljana znak zlata hruška kakovostnim knjigam za otroke in mladino podeljuje že več kot desetletje. Letošnji nagrajenci bodo priznanja prejeli na 38. slovenskem knjižnem sejmu na prazniku zlatih hrušk, ki bo 22. novembra. Oglejte si VABILO

Strokovna komisija je nagrajene knjige izbrala med knjigami, ki jim je strokovni odbor Priročnika za branje kakovostnih mladinskih knjig, ki ga vodi in izdaja Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska – kompetenčni center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, podelil znak za kakovost zlata hruška.

 

Letošnji prejemniki so:

Za najboljšo slovensko izvirno mladinsko leposlovno knjigo je bila izbrana Romeo in Julija iz sosednje ulice Vinka Möderndorferja.

Zlato hruško v kategoriji izvirna slovenska mladinska poučna knjiga prejme knjiga Mihaela Glavana Naš Jurčič: 1844–1881 z ilustracijami Damijana Stepančiča.

Zlata hruška v kategoriji prevedena mladinska leposlovna knjiga gre tokrat knjigi nizozemskega dramatika, pesnika in pisatelja Jaapa Robbna Bratov kožuh, ki je v prevodu Stane Anželj izšla lani pri Mladinski knjigi.

Zlato hruško v kategoriji prevedena mladinska poučna knjiga prejme knjiga Pod zemljo, ki sta jo napisala in ilustrirala poljska avtorja Aleksandra Mizielinska in Daniel Mizielinski. Knjigo je v prevodu Staše Pavlović lani izdala Mladinska knjiga.

 

Vabljeni!