Skok na glavno vsebino

Prispevek

Prispevek

Aktualno > ZGODBE MOJEGA KRAJA: Kako smo se nekoč zabavali


ZGODBE MOJEGA KRAJA: Kako smo se nekoč zabavali

Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s knjižnicami Osrednjeslovenske regije pripravlja natečaj za najboljšo zgodbo z naslovom Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali, ki bo potekal od 1. marca do 1. septembra 2022.

Vsi, ki so dopolnili 60 let in radi pišejo, so vabljeni, da nam do 1. septembra 2022 pošljejo kratko, resnično zgodbo povezano s spomini na kakršno koli obliko zabave v njihovem kraju ali drugod po Sloveniji. Morda se spominjajo sami ali pa je pozornost vzbudila zanimiva pripoved, stare fotografije, zapiski. Zaželeno je, da k zgodbi priložijo tudi kakšno fotografijo, povezano z zgodbo, ni pa pogoj za sodelovanje.

Pisci lahko sodelujejo le z eno zgodbo, ki naj bo napisana v slovenskem jeziku in naj ne presega 1.600 besed. Oddajo jo lahko tipkano ali v elektronski obliki na naslov Mestna knjižnica Ljubljana, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana, s pripisom »za natečaj Zgodbe mojega kraja« ali po elektronski pošti na mojkraj@mklj.si, ter hkrati posredujejo ime in priimek avtorja zgodbe, leto rojstva, stalni naslov, morebitni e-naslov in telefonsko številko.

Prispevke bo v septembru 2022 ocenjevala žirija in izbrala deset najboljših, ki bodo nagrajeni in objavljeni na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana (www.mklj.si) in na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra (www.kamra.si).

Prva tri najboljša dela bodo posebej nagrajena:

1. nagrada: bon za voden ogled Po poti Cankarjeve mladosti na Vrhniki

2. nagrada: letna karta za obisk Živalskega vrta Ljubljana

3. nagrada: 2 vstopnici za obisk Arboretuma Volčji Potok

Preostalih sedem nagrajencev bo prejelo darilni paket Odgovorne trgovine Natura.

Pravila in pogoje sodelovanja boste našli na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana www.mklj.si. Za dodatne informacije pokličite na 01 308 56 21 ali pišite na e-naslov mojkraj@mklj.si .

Natečaj so podprli: Arboretum Volčji Potok, Odgovorna trgovina Natura, Zavod Ivana Cankarja za kulturo, šport in turizem Vrhnika, Živalski vrt Ljubljana.

 

Podatki o fotografiji:
Vir: www.kamra.si
Povezava: https://www.kamra.si/mm-elementi/v-prvega/
Leto: 1942
Lokacija: Mrše, Brkini
Fotografijo je na Albumu Slovenije objavila Kosovelova knjižnica Sežana.