Skok na glavno vsebino

Prispevek

Prispevek

Aktualno > 21. Pravljični dan – ODPOVEDANO


21. Pravljični dan – ODPOVEDANO

Spoštovani,
čeprav smo se 21. Pravljičnega dne v Mariborski knjižnici zelo veselili, vas moramo žal obvestiti, da zaradi trenutne zdravstvene situacije in omejitev pri izvedbi večjih prireditev Pravljični večer za odrasle, v četrtek, 18. novembra 2021, odpovedujemo.

Takoj, ko bodo možnosti dopuščale, se bo praznik umetnosti pripovedovanja ob Dravi zares zgodil.  Sproti vas bomo obveščali.

S prijaznimi pozdravi,
ekipa 21. Pravljičnega dne
___________________________________________________

21. Pravljični dan je vsako leto praznik pripovedovanja v Mariborski knjižnici. Čeprav program tudi letos delno poteka v virtualnem okolju, nas zelo veseli, da vas lahko po dolgem času ponovno povabimo na

Pravljični večer za odrasle, ki bo v četrtek, 18. novembra 2021, ob 20. uri v Sodnem stolpu, Pristan 8, Maribor.

Prisluhnili bomo zgodbam iz stripov, ki jih bodo povedali Miha Bezeljak, Špela Frlic, Zdenka Gajser, Agica Kovše, Rok Kušlan in Tone Obadič. Dogodek bo pospremila glasba skupine Kontra-Kvartet.

Na spletni strani Mariborske knjižnice (www.mb.sik.si) bomo 18. novembra pripravili tudi spletno razstavo  stripov šestošolcev OŠ Angela Besednjaka iz Maribora in ilustratorski kolaž umetnic Saše Kerkoš in Tanje Komadina.

Povezovanje stripa, ljudskega izročila in pripovedovanja zgodb spodbuja branje ter raziskovanje domišljijskih in resničnih svetov. Sodobna stripovska govorica in dinamika sta blizu mladim in odraslim bralcem, in sta pogosto možnost za odkrivanje zabavnih, tradicionalnih in družbeno kritičnih teme.

Projekt 21. Pravljični dan uresničujemo s pomočjo Javne agencije za knjigo RS.

Prireditev je brezplačna. Za ogled dogodka je potrebno izpolnjevati pogoj PCT. Celoten program 21. Pravljičnega dne si oglejte na spletni strani (www.mb.sik.si), spremljajte nas na socialnih omrežjih Facebook in Instagram.

Hvala, ker ostajate z nami!      

Služba za mlade bralce
Mariborska knjižnica