Skok na glavno vsebino

Strokovni dogodek

Strokovne srede: Majski kalejdoskop

Strokovne srede: Majski kalejdoskop


15 maj

Strokovne srede: Majski kalejdoskop

Vsebina: Strokovne srede so nacionalni projekt izobraževanja mladinskih in šolskih knjižničarjev ter širše zainteresirane strokovne in laične javnosti, ki jih zanima vzgoja za kakovostne mladinske knjige in kakovostno branje. Potekajo v organizaciji Pionirske – centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo, kompetenčnega centra za področje mladinskega knjižničarstva, od leta 1972 dalje. V prvem delu, v začetku leta, bodo Strokovne srede obsegale: predstavitev knjig, prejemnic priznanj zlata hruška 2023 (v sklopu Meseca zlatih hrušk), marčevski simpozij in predstavitev knjižnih novosti. V drugem delu, od septembra do novembra, pa bomo pripravili: dogodek ob sveži beri zlatih hrušk, predstavitev nacionalnega projekta JAK Rastem s knjigo za OŠ in SŠ ter predstavitev Priročnika za branje kakovostnih mladinskih knjig 2024.

Kotizacija: različno

Datum in lokacija: Izvedba Strokovnih sred bo prilagojena zdravstvenim razmeram v Sloveniji in navodilom pristojnih. Vse podrobnosti o posamezni izvedbi bodo objavljene na: https://www.mklj.si/pionirska/strokovne-srede/.

Datum Tema
10. januar Predstavitev prejemnic priznanj zlata hruška 2023
13. marec Simpozij: Knjižne serije v fokusu
15. maj  

Majski kalejdoskop
15. maja ob 10. uri vas vabimo na Strokovno sredo, kjer bomo predstavili projekte MKL za mlade s področja bralne kulture. Sledil bo pogovor z avtorico monografije Slovenska knjižna ilustracija 1 Tatjano Pregl Kobe, ki ga bo vodila urednica knjige Darka Tancer-Kajnih.

Podrobnosti si lahko preberete v programu.

11. september Sveža bera zlatih hrušk
9. oktober Predstavitev nacionalnega projekta JAK Rastem s knjigo za OŠ in SŠ
13. november Predstavitev Priročnika za branje kakovostnih mladinskih knjig 2024

 

Program za posamezno Strokovno sredo bo objavljen na:

https://www.mklj.si/pionirska/strokovne-srede/.

Vabljeni, da obiščete spletno stran Učnega centra Mestna knjižnice Ljubljana https://www.mklj.si/ucni-center in k udeležbi na izobraževanjih povabite tudi zaposlene v svojih knjižnicah.