Skok na glavno vsebino

Strokovni dogodek

Strokovna sreda: Začetek nove bralne sezone

Strokovna sreda: Začetek nove bralne sezone


15 sep

Strokovna sreda: Začetek nove bralne sezone

Strokovne srede so nacionalni projekt izobraževanja mladinskih in šolskih knjižničarjev ter širše zainteresirane strokovne in laične javnosti, ki jih zanima vzgoja za kakovostne mladinske knjige in kakovostno branje. Potekajo v organizaciji Pionirske – centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo, od leta 1972. 49. sezona Strokovnih sred bo, poleg rednih tem informativnega dela (Ob začetku nove bralne sezone, Potepanja s knjigo: predstavitev knjižnih projektov, Priročnik 2021), vsebovala tudi izobraževalni del, katerega osrednji del je aprilski simpozij. Simpozij Ugriznimo v zlate hruške (prestavljen iz leta 2020) bo predstavil različne načine promocije zlatih hrušk v različnih bralnih okoljih.

Kotizacija:
Različno, navedeno pri posameznem datumu. Za prijave na Strokovne srede velja poseben režim, opisan na podstrani za strokovne srede http://www.mklj.si/strokovne-srede.

Datum in lokacija:
Izvedba Strokovnih sred in simpozija bo prilagojena zdravstvenim razmeram v Sloveniji in navodilom pristojnih. Vse podrobnosti o posamezni izvedbi bodo objavljene na: https://www.mklj.si/strokovne-srede.

Datum Tema Kotizacija
27. januar Video predstavitev nacionalnega projekta JAK Rastem s knjigo 2020/2021 /
10. februar Razmisleki zlatih založnikov o vrednotenju za zlate hruške (video predstavitev) /
21. april Simpozij Pionirske Ugriznimo v zlate hruške 50 €
15. september Začetek nove bralne sezone /
13. oktober Predstavitev nacionalnega projekta JAK Rastem s knjigo 2021/2022 /
20. oktober Potepanja s knjigo: predstavitev knjižnih projektov /
10. november Predstavitev Priročnika za branje kakovostnih mladinskih knjig 2021 /

 

Program za posamezno Strokovno sredo bo objavljen na: http://www.mklj.si/strokovne-srede.

Vabljeni, da obiščete spletno stran Učnega centra Mestna knjižnice Ljubljana https://www.mklj.si/izobrazevanja/ucni-center in k udeležbi na izobraževanjih povabite tudi zaposlene v svojih knjižnicah.