Skok na glavno vsebino

Strokovni dogodek

Strokovna sreda: Začetek nove bralne sezone

Strokovna sreda: Začetek nove bralne sezone


13 sep

Strokovna sreda: Začetek nove bralne sezone

Vsebina: Strokovne srede so nacionalni projekt izobraževanja mladinskih in šolskih knjižničarjev ter širše zainteresirane strokovne in laične javnosti, ki jih zanima vzgoja za kakovostne mladinske knjige in kakovostno branje. Potekajo v organizaciji Pionirske – Kompetenčnega centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo, od leta 1972 dalje. V prvem delu, v začetku leta, bodo Strokovne srede obsegale: predstavitev knjig, prejemnic priznanj zlata hruška 2022 (v sklopu Meseca zlatih hrušk), aprilski simpozij in predstavitev knjižnih novosti. V drugem delu, od septembra do novembra, pa bomo pripravili: dogodek ob začetku nove bralne sezone, predstavitev nacionalnega projekta JAK Rastem s knjigo za OŠ in SŠ ter predstavitev Priročnika za branje kakovostnih mladinskih knjig 2023.

Kotizacija: brezplačno

Datum in lokacija: Izvedba Strokovnih sred bo prilagojena zdravstvenim razmeram v Sloveniji in navodilom pristojnih. Vse podrobnosti o posamezni izvedbi bodo objavljene na: https://www.mklj.si/pionirska/strokovne-srede/.

Datum Tema
25. januar Predstavitev knjig, prejemnic priznanj zlata hruška 2022
5. april Aprilski simpozij
10. maj Predstavitev novejše mladinske knjižne produkcije
13. september Začetek nove bralne sezone   PROGRAM
11. oktober Predstavitev nacionalnega projekta JAK Rastem s knjigo za OŠ in SŠ
15. november Predstavitev Priročnika za branje kakovostnih mladinskih knjig 2023

Program za posamezno Strokovno sredo bo objavljen na:

https://www.mklj.si/pionirska/strokovne-srede/.

Vabljeni, da obiščete spletno stran Učnega centra Mestna knjižnice Ljubljana https://www.mklj.si/ucni-center in k udeležbi na izobraževanjih povabite tudi zaposlene v svojih knjižnicah.