Skok na glavno vsebino

Strokovni dogodek

Slovanski fokus: poljska, češka in slovaška književnost (PRESTAVLJENO NA 14. 9. 2021)

Slovanski fokus: poljska, češka in slovaška književnost (PRESTAVLJENO NA 14. 9. 2021)


14 sep

Slovanski fokus: poljska, češka in slovaška književnost (PRESTAVLJENO NA 14. 9. 2021)

Vsebina: V okviru ciklusa izobraževalnih dogodkov Slovanski fokus želimo iz različnih zornih kotov osvetliti književnosti slovanskih dežel. Na prvem srečanju bo naš fokus na literaturi zahodnoslovanskih dežel – Češke, Poljske in Slovaške. Po kratkem zgodovinskem in kulturnem orisu teh dežel se bomo posvetili značilnostim posameznih književnosti, njihovemu vrednotenju pa tudi vlogi založb in književnih prevajalcev, ki skrbijo za to, da dela, izvorno napisana v različnih slovanskih jezikih, lahko prebiramo v slovenščini. Posamezne slovanske književnosti si bomo ogledali v kontekstu slovenskega literarnega prostora ter izpostavili nekatera dela slovanskih avtoric in avtorjev, ki suvereno sooblikujejo pokrajino evropske in svetovne literarne tradicije. Pri pripravi posvetovanja sodelujemo z Oddelkom za slavistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Društvom slovenskih književnih prevajalcev.

Udeleženci: Dogodek je v prvi vrsti namenjen knjižničarjem – informatorjem splošnih knjižnic, knjižničarjem srednješolskih knjižnic, hkrati pa je odprt za vso zainteresirano splošno javnost (uporabnike knjižnic).

Izvajajo: različni avtorji

Trajanje: 1 dan

Kotizacija: brezplačno

Prijavnica

Datum in lokacija:

14. september 2021, Slovanska knjižnica, dvorana, klet

 

Vabljeni, da obiščete spletno stran Učnega centra Mestna knjižnice Ljubljana https://www.mklj.si/izobrazevanja/ucni-center in k udeležbi na izobraževanjih povabite tudi zaposlene v svojih knjižnicah.