Skok na glavno vsebino

Strokovni dogodek

Organizacija in vodenje bralnih skupin

Organizacija in vodenje bralnih skupin


29 sep

Organizacija in vodenje bralnih skupin

Vsebina: Ljudje (še vedno) radi beremo, se potapljamo v zgodbe drugih, ob tem podoživljamo svoje … Zgodba drugega se nas dotakne, ob njej nevede podoživljamo svojo lastno zgodbo z vsemi emocijami, ki smo jih nekoč, nekje občutili. Morda smo začutili empatijo do lika ali smo doživeli uvid v lastna čustvena stanja, ki so ostala zakopana globoko v nas, ne da bi se tega zavedali. Delovanje bralnih skupin je med drugim namenjeno vzpodbujanju branja in poglabljanju bralčevega razumevanja prebranega, velik pomen pa ima tudi dejavnik druženja in krepitve medčloveških vezi. Izvedeli boste, na kaj morate biti pozorni pri organizaciji bralnih skupin, od priprave (zastavitve ciljev bralne skupine, promocije, izbora literature) do vodenja, ki poteka med zastavljenimi cilji in prilagajanjem udeležencem. Predstavljeni bodo teorija, primeri dobrih praks in alternativne metode obravnave knjig, to pa bo nadgrajeno s praktičnimi izkušnjami vodenja bralnih skupin, s posebnim ozirom na takšne, ki potekajo v spletnem okolju. Posvetili se boste tudi psihološkemu vidiku biblioterapije. Izvedeli boste, zakaj knjiga zdravi in se ob tem seznanili s kompetencami, ki jih potrebuje vodja bralne skupine. Predstavljeno bo tudi usposabljanje za vodje bralnih skupin.

Udeleženci: zaposleni v slovenskih knjižnicah, ki že vodijo bralne skupine ali nameravajo to dejavnost izvajati v prihodnosti

Izvajajo: Katjuša Jakšič, Osebna in partnerska terapija in svetovanje, Staša Kumše in Špela Plestenjak, MKL

Trajanje: 1 dan, 4 ure

Kotizacija: 60 €

Prijavnica

Datum in lokacija:

  1. september od 9.00 do 13.00, Knjižnica Otona Župančiča, dvorana, 3. nadstropje

 

Vabljeni, da obiščete spletno stran Učnega centra Mestna knjižnice Ljubljana https://www.mklj.si/ucni-center in k udeležbi na izobraževanjih povabite tudi zaposlene v svojih knjižnicah.