Skok na glavno vsebino

Strokovni dogodek

Lutka v knjižnici (4)

Lutka v knjižnici (4)


25 maj

Lutka v knjižnici (4)

Vsebina: Na nadaljevalnem štiridnevnem seminarju boste spoznali in preizkusili možnosti uporabe lutk pri svojem delu z otroki in mladimi. Zamislili si boste svoje lutkovne pomočnike in načrtovali naloge zanje. Pripravili si boste zasnove za pravljična srečanja z vključevanjem lutke v pripovedovanje ali branje zgodb. Spoznali boste modele preprostih lutk, ki so hitro narejene in so primerne za ustvarjalne aktivnosti otrok po uri pravljic. Naučili se boste umestiti gostovanje lutkovnega gledališča v programske okvirje dela z otroki v knjižnici. Udeležba je priporočljiva za tiste, ki ste se udeležili osnovnega seminarja v letu 2017, ni pa pogojena z udeležbo na osnovnem seminarju.

Udeleženci: knjižničarji, ki izvajajo ure pravljic

Izvajata:
Jelena Sitar, režiserka, gledališka pedagoginja in lutkarica, Gledališče Zapik, http://www.lutke-zapik.si/o-nas/ in mag. Igor Cvetko, etnomuzikolog, ilustrator in lutkar, Gledališče Zapik, http://www.lutke-zapik.si/o-nas/

Trajanje: 4 dni, 16 ur

Kotizacija: 240 €

Prijavnica

Datum in lokacija:

4. maj od 9.00 do 13.00, Knjižnica dr. Franceta Škerla, igralnica, pritličje, ALI virtualna izvedba
11. maj od 9.00 do 13.00, Knjižnica dr. Franceta Škerla, igralnica, pritličje, ALI virtualna izvedba
18. maj od 9.00 do 13.00, Knjižnica dr. Franceta Škerla, igralnica, pritličje, ALI virtualna izvedba
25. maj od 9.00 do 13.00, Knjižnica dr. Franceta Škerla, igralnica, pritličje, ALI virtualna izvedba

 

Vabljeni, da obiščete spletno stran Učnega centra Mestna knjižnice Ljubljana https://www.mklj.si/izobrazevanja/ucni-center in k udeležbi na izobraževanjih povabite tudi zaposlene v svojih knjižnicah.