Skok na glavno vsebino

Strokovni dogodek

VSA MESTA SO ZASEDENA: Labirinti žanrskih branj

VSA MESTA SO ZASEDENA: Labirinti žanrskih branj


07 maj

VSA MESTA SO ZASEDENA: Labirinti žanrskih branj

Za vpis na čakalno listo pošljite sporočilo s svojimi podatki (ime, priimek, knjižnica/organizacija, e-naslov) na ucni.center@mklj.si.

Vsebina: Izobraževanje bo potekalo v času bralne akcije Mesto bere, ki bo v sezoni 2023/2024 usmerjena v branje kriminalnega žanra. S pomočjo predavateljic in predavateljev Filozofske fakultete UL se bomo posvetili značilnostim žanrskih del, izpostavili kakovostna dela, raziskali lastnosti slovenskih in tujih kriminalnih zgodb ter se v okviru okrogle mize razgovorili o možnostih, ki jih širjenju bralne kulture prinašajo kakovostna žanrska branja. Predstavili bomo tudi začetek, razvoj in dosedanje izkušnje z bralno akcijo Mesto bere. Dogodek je v prvi vrsti namenjen knjižničarjem splošnih knjižnic, odprt pa je tudi za vso zainteresirano splošno javnost (uporabnike knjižnic).

Izvajajo: različni avtorji

Trajanje: 1 dan

Kotizacija: brezplačno

Datum in lokacija:

7. maj, Slovanska knjižnica, dvorana, klet

Natančen program bo objavljen na https://www.mklj.si/ucni-center/.

Vabljeni, da obiščete spletno stran Učnega centra Mestna knjižnice Ljubljana https://www.mklj.si/ucni-center in k udeležbi na izobraževanjih povabite tudi zaposlene v svojih knjižnicah.