Skok na glavno vsebino

Strokovni dogodek

Finančno opismenjevanje v splošni knjižnici

Finančno opismenjevanje v splošni knjižnici


10 feb

Finančno opismenjevanje v splošni knjižnici

Vsebina: Varnost bančnega poslovanja, spletne in druge prevare, varstvo potrošnikov, varnost pri poslovanju z gotovino, kreditna sposobnost, primeri praktičnih dejavnosti za izobraževanje zaposlenih in uporabnikov splošne knjižnice ter Evropski denarni kviz kot možnost za delo z mladimi in odraslimi v knjižnici. Poleg konkretnih finančnih znanj in informacij tudi praktični primeri za uporabo pri delu z uporabniki in zaposlenimi v splošni knjižnici. Organiziramo v sodelovanju z Združenjem bank Slovenije.

Program in izvajalci:

08.30–9.00
Registracija udeležencev v MS Teams

09.00–9.15
Pozdravni nagovor (Viljenka Simoneti, Izobraževalni center Združenja bank Slovenije, in mag. Teja Zorko,  direktorica, Mestna knjižnica Ljubljana)

9.15–10.45
Varnost bančnega poslovanja, spletne in druge prevare (mag. Stanislava Zadravec Caprirolo, direktorica, Združenje bank Slovenije),Ž
Spletna varnost (Jasmina Mešić, SI-CERT)
Primeri prevar in varstvo potrošnikov (Alina Meško, Zveza potrošnikov Slovenije)

10.45–11.00
ODMOR

11.00–12.30
Varnost pri poslovanju z gotovino (Nives Kupic, Banka Slovenije),
Kreditna sposobnost (Mitja Bertoncelj, Nova Ljubljanska banka, d. d.)

12.30–12.45
ODMOR

12.45–13.30
Finančno opismenjevanje v Mestni knjižnici Ljubljana (mag. Aleš Klemen, MKL)
Kako na prijazen način do znanja o financah? Evropski denarni kviz: https://www.zbs-giz.si/zdruzenje-bank.asp?StructureId=1358 (Ksenija Jaklin, Združenje bank Slovenije)

Udeleženci: zaposleni v splošnih knjižnicah, ki ji zanima finančna pismenost iz osebnih razlogov in iz vidika razvijanja finančne pismenosti pri uporabnikih

Trajanje: 1 dan, 4,5 ure

Kotizacija: brezplačno

Prijavnica

Datum in lokacija:

  1. februar od 9.00 do 13.30, virtualna izvedba preko MS Teams

 

Vabljeni, da obiščete spletno stran Učnega centra Mestna knjižnice Ljubljana https://www.mklj.si/izobrazevanja/ucni-center in k udeležbi na izobraževanjih povabite tudi zaposlene v svojih knjižnicah.