Skok na glavno vsebino

Strokovni dogodek

Domfest po domfestu – Na mladih svet stoji

Domfest po domfestu – Na mladih svet stoji


16 feb

Domfest po domfestu – Na mladih svet stoji

Minilo je dobro leto dni, ko je bil v Osrednji knjižnici Celje izveden 7. festival domoznanstva z naslovom Domoznanstvo za vse generacije (21. 10. 2022). Predhodno je bila v prvi polovici minulega leta izvedena obširna raziskava med slovenskimi splošnimi in šolskim knjižnicami ter UKM o ciljnem izvajanju domoznanskih aktivnostih za posamezne tipe generacij.

Po izboru programskega odbora so bile najboljše prakse skupaj s predstavitvijo rezultatov raziskave predstavljene in objavljene v zborniku posveta, ki je dostopen tudi na povezavi https://www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:DOC-QA5JAHYJ/d95d0af6-331c-4885-b83e-9e0e0bd5c59a/PDF

Sekcija za domoznanstvo in kulturno dediščino prevzema pobudo, da se po minulem posvetu opravi še refleksija vsaj v delu ciljne skupine, ki se nanaša na mlajšo generacijo, in tako na podlagi zbranih dragocenih podatkov in primerov dobrih praks izkoristi dano priložnost in »zgodbo« še nadgradimo … Seveda je tu ključnega pomena povezovanje splošnih knjižnic, ki domoznansko dejavnost izvajajo na podlagi zakona, z osnovnimi in srednjimi šolami, ki pa, kot je razvidno iz opravljene raziskave, obravnavani temi posvečajo dokajšnjo pozornost. Seveda bo ob tem tudi enkratna priložnost za povezovanje in projektno sodelovanje Sekcije za domoznanstvo in kulturno dediščino in Sekcije za šolske knjižnice ZBDS.

Vabljeni na okroglo mizo Domoznanstvo za vse generacije – Na mladih svet stoji : refleksija 7. domfesta Celje, 2022. Program in vabilo najdete TUKAJ.

Okrogla miza se bo odvijala na spletu (Zoom) 16. februarja 2024 med 10. in 12. uro. Udeležba je brezplačna, vsi udeleženci bodo prejeli potrdilo o udeležbi. Prijavite se do srede, 14. 2. 2024, na povezavi https://www.zbds-zveza.si/mladih_stoji.