Skok na glavno vsebino

Strokovni dogodek

Domfest po domfestu – Na mladih svet stoji – PRESTAVLJENO ZARADI BOLEZNI

Domfest po domfestu – Na mladih svet stoji – PRESTAVLJENO ZARADI BOLEZNI


17 nov

Domfest po domfestu – Na mladih svet stoji – PRESTAVLJENO ZARADI BOLEZNI

Spoštovani!

Obveščamo vas, da zaradi bolezni odpovedujemo oz. prestavljamo okroglo mizo, napovedano za jutri, 17. 11. 2023. O novem terminu dogodka vas bomo obvestili.
Hvala za razumevanje.

Minilo je dobro leto dni, ko je bil v Osrednji knjižnici Celje izveden 7. festival domoznanstva z naslovom Domoznanstvo za vse generacije (21. 10. 2022). Predhodno je bila v prvi polovici minulega leta izvedena obširna raziskava med slovenskimi splošnimi in šolskim knjižnicami ter UKM o ciljnem izvajanju domoznanskih aktivnostih za posamezne tipe generacij.

Sekcija za domoznanstvo in kulturno dediščino prevzema pobudo, da se po lanskem posvetu opravi še refleksija vsaj v delu ciljne skupine, ki se nanaša na mlajšo generacijo, in tako na podlagi zbranih dragocenih podatkov in primerov dobrih praks izkoristi dano priložnost in »zgodbo« še nadgradimo … Seveda je tu ključnega pomena povezovanje splošnih knjižnic, ki domoznansko dejavnost izvajajo na podlagi zakona, z osnovnimi in srednjimi šolami, ki pa, kot je razvidno iz opravljene raziskave, obravnavani temi posvečajo dokajšnjo pozornost. Seveda bo ob tem tudi enkratna priložnost za povezovanje in projektno sodelovanje Sekcije za domoznanstvo in kulturno dediščino in Sekcije za šolske knjižnice ZBDS.

Vabljeni na okroglo mizo Domoznanstvo za vse generacije – Na mladih svet stoji : refleksija 7. domfesta Celje, 2022. Sodelujoče in vabilo najdete TUKAJ.

Okrogla miza se bo odvijala na spletu (Zoom) 17. novembra 2023 med 10. in 12. uro.  Udeležba je brezplačna, vsi udeleženci bodo prejeli potrdilo o udeležbi. Prijavite se do srede, 15. 11. 2023, na povezavi https://www.zbds-zveza.si/mladih_stoji